BiH
16

U Sarajevu šesti Međunarodni kongres novih tehnologija u stomatologiji

Klix.ba
U Sarajevu se 11. i 12. oktobra 2013. godine održava VI Međunarodni kongres novih tehnologija u stomatologiji u organizaciji Stomatološke komore FBiH u hotelu Bristol u Sarajevu.

Šesti, sada već tradicionalni, kongres se organizuje u saradnji sa partnerskim komorama: Hrvatska Komora dentalne medicine, Zdravniška Zbornica Slovenije i Stomatološka Komora Slovenije.

Stomatološka komora FBiH i grad Sarajevo su domaćini ovog internacionalnog događaja koji okuplja predavače iz Njemačke, Italije, Slovenije, Makedonije, Hrvatske i Srbije, svjetske stručnjake iz svojih oblasti koji će predstaviti najnovija dostignuća na polju stomatološke struke i prakse u toku dvodnevnog programa.

Prvo predavanje o temi deontologije otvara prof. dr. Besim Spahić. Na samom kongresu se očekuje prisustvo od preko 400 učesnika doktora stomatologije, zubnih tehničara i stomatoloških sestara iz sve četiri partnerske zemlje.

Učesnici će imati priliku slušati predavanja koja će voditi svjetski stručnjaci, profesori iz šest zemalja o temi inovacija i novih tehnologija u stomatologiji. Kako za doktore stomatologije tako i za zubne tehničare i stomatološke sestre će se održati kursevi za sticanje posebnih vještina i biti predstavljena najnovija dostignuća u stomatološkoj struci.

"Cilj VI Međunarodnog kongresa jeste da se prikažu tehnološki noviteti u stomatologiji i da se članovima Stomatološke komore FBiH i članovima partnerskih komora osigura mogućnost kotinuirane edukacije. Stoga nam je zadovoljstvo pozvati sve članove komore i studente stomatologije u Sarajevo, grad domaćin kongresa, poznat po gostoljubivosti i srdačnosti. Kongres Vas poziva da učestvujete u ovom velikom međunarodnom događaju sa željom da steknete nova znanja i profesionalne kontakte ali i prijatelje", saopćeno je iz Stomatološke komore FBiH.