Humanitarna akcija
0

U Sarajevu prikupljeno 4.000 KM za liječenje Nejre Kurić

Sarajevo-x.com
U humanitarnoj akciji koja je održana u srijedu navečer u Importanne centru u Sarajevu, članice portal Ringeraja.ba sakupile su oko 4.000 KM za liječenje Nejre Kurić, kojoj 14. aprila ove godine na Koševu dijagnosticirana leukemija.

"U ponedjeljak smo saznale da je naša članica i drugarica teško oboljela. Odmah smo započele sa planovima kako da sakupimo barem djelić oko 500 hiljada KM koliko je potrebno za Nejrino liječenje u inostranstvu. Nažalost, u Sarajevu je preporučeno njeno izmještanje i ona je jutros otputovala za Švedsku", kazala je Belma Alibašić, Nejrina dugogodišnja drugarica.

Ona je napomenula da je večerašnja suma sakupljena kako od članica, tako i od građana koji su čuli za akciju. Akciju su podržali i Mladen Vojićić Tifa i Zlatan Bostandžić, koji su pozvali kolege mužičare, ali i sportiste, glumce, političare... da se uključe. Osim u Sarajevu, akcija prikupljanja novca provedena je u srijedu navečer i u Zenici.

Članice Ringeraje u subotu će organizovati skupljanje novca u Grand centru na Ilidži. Tu će u 11 sati građanima podijeliti kolače u znak zahvalnosti, a dan kasnije, od 12 sati, isto će učiniti i u BBI centru u Sarajevu.

Novac za Nejrino liječenje možete donirati i ako pozovete broj telefona: 090 292 089.