BiH
0

U Sarajevu pao prvi snijeg

Sarajevo-x.com
Noćas je u Sarajevu pao prvi ovogodišnji snijeg. Snijeg se topi i ne zadržava se mnogo na cestama glavnog grada Bosne i Hercegovine. Na Bjelašnici jutros u 8 sati visina snijega iznosila je 24 cm, saopšteno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Visina snijega izmjerena u 8 sati: Kupres 25, Bjelašnica 24, Ivan-sedlo 18, Sokolac, Čemerno 12 cm. Količina padavina u protekla 24 sata: Gradačac, Sanski Most, Bihać 24, Tuzla 22, Neum 16, Čapljina 15, Zenica, Doboj 13, Sarajevo 11 mm itd.

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme, s kišom i snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -7 stepeni, Čemerno -3, Ivan-sedlo, Kupres, Han-Pijesak -2, Sarajevo, Sokolac 0, Zenica, Bihać, Bugojno, Goražde 1, Tuzla, Livno, Sanski Most 2, Banja Luka 3, Gradačac, Doboj 4, Mostar, Neum 8, Čapljina, Trebinje 9 i Stolac 10 stepeni.

Pritisak u Sarajevu iznosi 933 hPa, za 12 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u BiH preovladavati oblačno vrijeme u Bosni s kišom i snijegom, a u Hercegovini s kišom. Vjetar umjeren na momente jak, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura kretat će se od -1 do 8, na jugu zemlje do 14 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme sa snijegom. Najviša dnevna temperatura bit će oko 2 stepena, saopćeno je iz METEOBiH-a.