Veliki broj učesnika
0

FOTO / U Sarajevu otvorena konferencija za studente "PR Arena International"

FENA
Foto: N. G./Klix.ba
Dvodnevna edukativna konferencija za studente o odnosima s javnošću "PR Arena International" otvorena je danas u Sarajevu u organizaciji agencije Apriori komunikacije.

Otvarajući konferenciju, izvršni direktor projekta Emir Muhamedagić istakao je da su uložili puno truda u organizaciju konferencije, te da mu je zadovoljstvo da vidi veliki odziv učesnika.

"Cilj nam je bio da organiziramo konferenciju na kojoj će studenti moći dobiti nova znanja i ostvariti kontakte koji im mogu biti od koristi u nastavku njihovih karijera", rekao je Muhamedagić.

Rukovoditeljica sektora za odnose s javnošću Regulatorne agencije za komunikacije BiH i predavačica na konferenciji Amela Odobašić naglasila je da ljudi koji se bave PR-om često griješe misleći da su mediji tu zbog njih i da se trebaju prilagođavati njihovim obavezama.

"Moj moto je da se povjerenje medija i reputacija stiče pristupom da smo mi tu zbog medija, te da moramo voditi računa o kratkim rokovima u okviru kojih mediji treba da dobiju informaciju, i naravno biti dostupni", kazala je Odobašić.

I ostali predavači su eminentni stručnjaci iz oblasti odnosa s javnošću, marketinga i medija, poput direktora programa i vijesti Al Jazeere Balkans Gorana Milića, direktorice korporativnih komunikacija UniCredit banke Srbije Nataše Kuzmanovski, voditelja odjela za odnose s javnošću Univerziteta Maribor Vanje Borovca i mnogih drugih.

"PR Arena International" okupila je oko 300 studenata iz Maribora, Zagreba, Zadra, Dubrovnika, Podgorice, Beograda, Skoplja i svih većih studentskih centara u BiH na Međunarodni dan studenata.

Program je osmišljen tako da i studenti aktivno učestvuju na konferenciji, a svako od njih ima priliku postaviti pitanje i učestvovati u raspravama s predavačima.

Studenti u toku predavanja imaju priliku da osvoje vrijedne nagrade, a nakon predavanja ih očekuje i party iznenađenja.