Vilsonovo šetalište
0

U Sarajevu otvoren Sajam domaće privrede

FENA
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
U organizaciji Udruženja "Kupujmo i koristimo domaće-kvalitetno proizvedeno u BiH", a pod pokroviteljstvom Općine Novo Sarajevo, u subotu je u Vilsonovom šetalištu otvoren Sajam domaće privrede na kojem oko 50 privrednih subjekata iz cijele BiH predstavlja svoje proizvode.

Kako je u petak najavljeno na pres-konferenciji održanoj tim povodom, na sajmu će biti ponuđeno mnogo različitih proizvoda iz oblasti prehrane, trgovine, stanogradnje, igračaka, tekstila itd.

Predsjednik ovog udruženja Admir Kapo naglasio je da se sajam na Vilsonovom šetalištu održava četvrtu godinu, a godišnje se u Kantonu Sarajevu održi tri ovakva sajma, dodajući da je sajam prošle godine posjetilo oko 12.000 osoba.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo istaknuo je da je jedan od ciljeva održavanja ovog sajma podizanje svijesti o potrebi korištenja domaćih proizvoda.

Naglašeno da je kupovina domaćih proizvoda jedan od najboljih načina da se pomogne privrednom razvoju BiH i njenom izlasku iz ekonomske krize.

Prema istraživanju koje je provelo Udruženje "Kupujmo i koristimo domaće-kvalitetno proizvedeno u BiH" na policama u bh. tržnim centrima samo je 26,8 posto domaćih proizvoda i to kada je prehrana u pitanju, a u drugim djelatnostima taj procenat je i manji.

Proizvođači će posjetiteljima sajma ponuditi i neke od svojih proizvoda po nižim cijenama.

Sajam je otvoren u 09.30 sati, a oba dana vikenda bit će otvoren do 20 sati.