BiH
0

U Sarajevu organiziran okrugli sto o temi "Zakon o radu FBiH - rodni aspekti"

FENA
Forum žena Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH), u saradnji s Forumom sindikalnih aktivista i aktivistica SDPBiH i Forumom žena Kantonalnog odbora SDPBiH Sarajevo, organizirao je danas u Sarajevu okrugli sto o temi "Zakon o radu FBiH - rodni aspekti".

Cilj okruglog stola je pružanje doprinosa javnoj raspravi o Nacrtu zakona o radu FBiH, posebno o aspektima koji se tiču žena.

Prisutne je pozdravio predsjednik SSSBiH Ismet Bajramović i čestitao im nastupajući Međunarodni dan žena, te potcrtao da je njihov glas o rodnim aspektima predloženog Nacrta zakona o radu FBiH najvažniji.

Predsjednica Foruma sindikalnih aktivista i aktivistica SDPBiH Besima Borić kazala je da predloženi Nacrt donosi dosta novina i da je prilično dobar.

"Što se tiče tema koje žene posebno interesuju, u ovom Nacrtu zakona su bitno unaprijeđena poglavlja koja se odnose na diskriminaciju, mobing, jednake plate, rad od kuće, odmore (dnevne i godišnje), zaštitu žene i materinstva, te zaštitu dostojanstva radnika", istakla je Borić.