Zadovoljni Kongresom
0

U Sarajevu održana sjednica Predsjedništva SDP-a BiH

FENA
Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH (SDP) je zadovoljno rezultatima i ishodom Drugog Vanrednog Kongresa SDP-a kao i usvajanjem sedam rezolucija koje daju odgovore na većinu otvorenih i neriješenih pitanja u BiH, saopćeno je danas nakon održane 50. sjednice Predsjedništva SDP-a BiH.

Kako je navedeno radi se o Rezoluciji o političkim opredjeljenjima SDP BiH, Rezoluciji o ekonomskom razvoju, Rezoluciji o ostvarivanju društva socijalne pravde, Rezoluciji o vladavini zakona - pravdi, Rezoluciji o obrazovanju, Rezoluciji o zdravstvu, te Rezoluciji o ostvarivanju programskih načela i opredjeljenja SDP BiH.

Predsjedništvo SDP-a je informisano o planovima i aktivnostima Vlade Federacije BiH kada je u pitanju razvoj elektroenergetskog sektora.

Velika investiciona ulaganja u ovaj sektor koja se očekuju u narednom periodu sigurno će poboljšati ukupno ekonomsko stanje u cijeloj zemlji.

Predsjedništvo SDP-a pozdravlja konačno formiranje vlasti u Srednjebosanskom kantonu i današnji izbor nove vlade, te očekuje i sutrašnje formiranje vlasti i izbor vlade u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Predsjedništvo SDP-a još jednom najoštrije osuđuje teroristički napad na ambasadu Sjedinjenih Američkih Država što je ujedno i napad na sve vrijednosti savremenog društva i Bosne i Hercegovine u cjelini, saopćeno je iz Centra za informisanje SDP-a BiH.