BiH
95

U Sarajevu održan humanitarni bazar za pomoć djeci s intelektualnim teškoćama

FENA
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Forum žena Kantonalne organizacije Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Sarajevo organizirao je danas bazar radi pomoći djeci s intelektualnim teškoćama, koja su korisnici usluga Centra "Vladimir Nazor", Zavoda "Mjedenica" te udruženja "Oaza" i "Osmijeh nade".

Predsjednica KO SBBBiH Sarajevo Indira Pindžo kaže da je posjećenost tom bazaru u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo solidna, a proizvodi što su ih korisnici izradili mogu se nabaviti po povoljnim cijenama. Posjetioci mogu doprinijeti toj akciji i doniranjem novčanih priloga.

"Štandovi su za sudionike besplatni, a na taj način oni prezentiraju i prodaju raznovrsne proizvode koje su sami izradili. Tu se može naći kozmetika, nakit, rezbarije, umjetnine, med, organski sapuni i drugo. Ponuda je raznovrsna i svako može naći nešto za sebe", kaže ona.

KO SBBBiH kontinuirano organizira humanitarne aktivnosti širih razmjera, a prošle godine su, kako je kazala Pindžo, tu aktivnost usmjerili na pomoć stanovništvu zahvaćenom poplavama.