BiH
13

U Sarajevskom kantonu nastavljaju se redukcije vode

FENA
Vodosnabdijevanje u dnevnim satima je veoma otežano u Kantonu Sarajevo, te će u pojedinim dijelovima grada doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju.

U naseljima Podhrastovi, Sedrenik, Grdonj, Panjina kula, Breka danas će od 11 do 15 sati neki spratovi zgrada i u određenim visinskim dijelovima ovih naselja doći do prekida vodosnabdijevanja.

U ostalim dijelovima grada vodosnabdijevanje u dnevnim satima je uredno i ako ne bude nekih ne predviđenih situacija u smislu zamućenja izvorišta ili eventualnog ispada pumpnih agregata, očekujemo da bude uredno.

Prvenstveno ovo se odnosi na Peračko vrelo koje snabdijeva općinu Vogošća i dio zone rezervoara Kobilja glava. Sva izvorišta i podzemne akumulacije su i dalje u konstanom padu i ne očekuje se poboljšanje bez obilnijih padavina.

U toku noćnih sati, od 24 do 5 sati isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Č. Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare- Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar; Podhrastovi; Grdonj, Sedrenik, Sokolovići.

To znači da će na pojedinim lokalitetima, neki spratovi zgrada i u određenim visinskim dijelovima spomenutih zona vodosnabdijevanja doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu.

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži danas će od 9 do 16 sati doći do poremećaja u vodosnabdijevanju ulica: Rogatička, Rajlovačka cesta, Briješće brdo, Rate Dugonjića, Mekote, Remze Ahmetović, Novopazarska, Baruthana, Mehmedagina, Reisa Fehima Spahe Čikma, Mustafe Behmena, Rafaela Gaona, Bjelave, Ejuba Ademovića, Panjina kula, Jukićeva, Alipašina.

  • Apelujemo na naše cijenjene potrošače da vodu koriste što racionalnije, da zaljevanje bašti i plastenika, pranje dvorišta, tepiha i drugo bezpotrebno rasipanje pitke vode svedu na minimum, kako bi se osigurale dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje - saopćeno je iz KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o Sarajevo.