Uprkos vrelinama
0

FOTO / U Sani se osvježavaju samo hrabri

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Samo najhrabriji Prijedorčani osvježenje od velikih vrućina ovih dana traže u Sani i na njenim obalama, jer je temperatura vode u jutarnjim satima 16 stepeni Celzijusovih.

Grad nema bazen, a ne zna se ni kada će ga imati, jer preduzeće "Building invest" još nije završilo sportsko-rekreativni centar sa bazenima i hotelom u naselju Pećani za koji je kamen-temeljac postavljen prije gotovo dvije godine.

Tada je najavljeno da će u prvoj fazi projekta biti izgrađeni olimpijski i dječiji bazen na površini od 7.600 metara kvadratnih i da će za građane biti dostupan već sljedeće sezone, što se nije dogodilo.

Sezona kupanja počela je na bazenima Vodenog parka u Kozarcu gdje je cijena ulaznice za odrasle četiri KM, a za djecu dvije KM.

Iz Eko-centra "Ljekarice" najavili su da predstojećeg vikenda očekuju prve kupače za šta se ovih dana intenzivno pripremaju, a angažovali su i spasilačku službu.

Bazeni u Kozarcu od Prijedora su udaljeni 12, a "Ljekarice" 30 kilometara tako da je mnogima i ovo preskup način osvježenja, s obzirom na to da im rijeka teče kroz grad. 

Budući da je sezona godišnjih odmora na pragu, prijedorske turističke organizacije pripremile su bogatu ponudu za ljetovališta duž Jadrana, ali i Grčke, Turske, Egipta i Tunisa.

Službenik Turističke agencije "Vd-turs" Vuja Despot potvrdila je da je potražnja za ovim aranžmanima velika, uprkos ekonomskoj krizi, te da su najtraženija ljetovališta u Crnoj Gori i Srednjoj Dalmaciji.