BiH
0

U samo jednom danu 75 krivičnih djela i 70 saobraćajnih nezgoda u FBiH

FENA
Tokom protekla 24 sata na području Federacije BiH registrirano je 75 krivičnih djela. U saobraćaju se dogodilo 70 nezgoda, u kojima je pet osoba teže, a 13 lakše povrijeđeno.

Prema informaciji Uprave policije Federalnog ministarstva unutarnjih poslova (FMUP), od ukupnog broja registriranih krivičnih djela u Kantonu Sarajevo počinjeno je 13 teških krađa, krađa, utaja, oštećenje tuđe stvari, nanošenje teških povreda, te registrirana dva slučaja izazivanja opće opasnosti.

Na području Unsko-sanskog kantona registrirane su teška krađa i krađa. U Posavskom kantonu dogodile su se dvije teške krađe i krivotvorenje novca. U Tuzlanskom kantonu registrirano je šest krađa. Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se sedam provalnih krađa, tri krađe i skrnavljenje nadgrobnog spomenika.

U Bosanskopodrinjskom kantonu nije registrirano nijedno krivično djelo.

Na području Srednjobosanskog kantona dogodilo se pet teških krađa i dvije krađe, te registrirani slučaj posjedovanja narkotika, nasilničko ponašanje i izazivanje opće opasnosti.

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu pripadnici policije su registrirali šest teških krađa, šest krađa, dva oštećenja tuđe stvari.

Na području Zapadnohercegovačkog kantona registriran je slučaj nasilja u porodici.U Kantonu 10 (Livanjski) dogodile su se provalna krađa i krađa, te je registriran slučaj oštećenja tuđe stvari.

U protekla 24 sata na području Federacije BiH dogodila su se 33 slučaja narušavanja javnog reda i mira.