Situacija mnogo bolja
0

U RS-u blokirano 100 sela, uključeni i helikopteri

SRNA
U Republici Srpskoj danas je mnogo bolja situacija, jer ne pada snijeg, mada je još više od 100 sela blokirano, izjavio je Srni direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milimir Doder.

On kaže da su blokirani putevi za skoro sva sela na području Sarajevsko-romanijske regije. "Došli smo do određenih mjesnih zajednica i iz časa u čas se situacija mijenja", naglasio je Doder.

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite ističe da je danas angažovan Helikopterski servis Republike Srpske, te da će dva helikoptera, prema rasporedu, dostavljati pakete hrane selima do kojih se ne može doći. 

"Situacija je danas mnogo bolja jer ne pada snijeg i mogli smo se usmjeriti na čišćenje magistralnih i lokalnih puteva", rekao je Doder. 

On je izrazio zadovoljstvo što nije bilo većih kvarova na elektromreži, te dodao da su zabilježeni manji kvarovi u Nevesinju, ali su brzo sanirani.

Doder kaže da proglašeno stanje prirodne i druge nepogode omogućava predsjednicima opština da angažuju sva raspoloživa sredstva za čišćenje snijega. 

"To stanje omogućava da se stanovništu koje je ugroženo i odsječeno isporučuje humanitarna pomoć, kao što se to trenutno radi u selima oko Sokoca", dodao je Doder. 
On je napomenuo da će Republička uprava Civilne zaštite danas uputiti Vladi Republike Srpske informaciju o trenutnom stanju.

Vlada RS će danas na vanrednoj sjednici razmatrati situaciju u Srpskoj prouzrokovanu velikih snježnim padavinama.