BiH
0

U RS nastavljeno gašenje požara, čekaju se helikopteri OS BiH

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Pripadnici vatrogasne jedinice Bratunac i radnici Šumskog gazdinstva (ŠG) "Drina" nastavili su jutros gašenje požara na lokalitetu Oparci u opštini Bratunac, saopćeno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

Zahtjev Uprave za angažovanje helikoptera Oružanih snaga BiH na ovom području i dalje je na snazi, a u toku dana područje će obići pomoćnik direktora Uprave.

Požar na širem lokalitetu sela Berega, u opštini Sokolac, koji je zahvatio travu i nisko rastinje na graničnom području opština Sokolac i Rogatica, a u kojem je jučer izgorjela jedna kuća i šest pomoćnih objekata, lokalizovan je i stavljen pod kontrolu sinoć oko 19.00 sati.

Na požarištu je organizovano dežurstvo i stanje se prati. U gašenju su angažovani pripadnici vatrogasnih jedinica sa Sokoca i iz Rogatice, radnici ŠG "Romanija" Sokolac i "Sjemeć" Rogatica, te mještani.

U požaru nije bilo povrijeđenih, a materijalna šteta biće procijenjena u narednom periodu.

Aktivni su požari u Trebinju (Trebinjska brda), Bileći (Davidovići i Luke-Brestice) i Nevesinju (Bezđeđe i Trusina), koji se ne gase zbog nepristupačnosti terena, ali se stanje na požarištu prati.

U rejonu Gostun, opština Novo Goražde, stanje na požarištu se i dalje prati, pošto mjestimično još tinjaju panjevi na ovom području.

Efikasnim intervencijama vatrogasaca, jučer je ugašeno više požara u početnoj fazi, i to u opštinama Pale (Bjelogorci i područje Jahorine), Višegrad (Lipe), Foča (Handići), Čelinac (Popovac) i Trebinje (Jazina).