BiH
0

U Rami održana javna tribina HDZ-a BiH "Slušamo vas"

FENA
Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH predvođeno predsjednikom i nositeljem liste HDZ-a BiH za Zastupnički dom Parlamenta BiH Draganom Čovićem sudjelovalo je u subotu na Javnoj tribina HDZ-a BiH ''Slušamo vas'' koja je održana u kino dvorani u Rami.

U svom obraćanju, predsjednik HDZ-a BiH istaknuo je važnost predstojećih Općih izbora u cilju preuređenja države koja bi bila spremna, kako za unutarnje promjene, tako i za samo pristupanje euro-atlantskim integracijama, priopćeno je iz njegove stranke.

''Rama je posebno mjesto koje je iznijelo mnogo projekata na svojim leđima, ali i mjesto gdje su se iznosile različite ideje o hrvatskoj politici. To nam je ujedno i poticaj da budemo još jači i organiziraniji u ostvarivanju svojih ciljeva u korist hrvatskog naroda u BiH. Dana 3. listopada imati ću dobar san, jer sve što radimo, radimo i radit ćemo u korist Hrvata'', istaknuo je Čović navodeći kako HDZ BiH ozbiljno promišlja svoju ulogu u BiH, kao moderna, stožerna stranka hrvatskog naroda spremna za punu koordinaciju s drugim stranama koje podupiru ravnopravnost Hrvata, bili to Srbi, Bošnjaci ili međunarodna zajednica.

''Zahvaljujući našoj snazi koju imamo danas, postoji mogućnost da HDZ BiH dobije punu potporu na izborima i ostvari zacrtanih 130 tisuća glasova. Tomu u prilog ide i naša kandidatkinja za hrvatskog člana Predsjedništva Borjana Krišto kao obrazovana, odgovorna i nacionalno osviještena dama koja zna kako se izboriti za ustavne promjene u BiH'', naglasio je Čović pri čemu je također rekao kako bez glasa hrvatskog naroda nema ni ustavnog preustroja BiH.

Predsjednik HKDU-a BiH Ivan Musa kritizirao je prijašnje postupke međunarodne zajednice zbog smjene hrvatskih političkih predstavnika s visokih pozicija, čime su automatski ugrožena prava hrvatskog naroda, te je istaknuo kako su HDZ BiH i Hrvati jasno iskazali svoju želju o osnivanju hrvatske federalne jedinice Kreševskom deklaracijom na kojem putu ih predvodi Borjana Krišto kao žena koje će ustrojiti vlast po ukusu zapostavljenog hrvatskog naroda.

Kandidat na listi HDZ-a BiH za Skupštinu HNŽ-a Pavo Radić kazao je kako su loši rezultati vladajuće koalicije u HNŽ-u vidljivi na svakom koraku te je osudio postupke popuštanja Bošnjacima samo kako bi se održala na vlasti dosadašnja Vlada u HNŽ-u.

''Mi Ramljaci se moramo zapitati tko nas je predstavljao dosad i jesmo li time zadovoljni. Moje riječi nisu predizborni trikovi nego činjenice. Vrijeme je za biranje HDZ-a BiH kao stranke koja neće prodavati hrvatske interese, kao što je činila vladajuća strana. Na listi su ljudi koji mogu i znaju što hoće'', rekao je Radić.

Nositelj liste HDZ-a BiH za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH Mladen Bošković istaknuo je kako je ovo tek drugi dan službene izborne kampanje, no HDZ BiH, prema njegovim riječima, svoju kampanju vodi već godinama, uz sve uspone i padove.

''Sretan sam, jer je napokon došlo vrijeme da se bira nova vlast. Mi jesmo imali i padova i uspona ovih godina, ali svaki pad nije zlo ukoliko se ponosno dignete na noge i prepoznate svoje slabosti. To je upravo učinio i HDZ BiH, koji, jači nego ikada, kreće u novu, povijesnu borbu, za položaj i ravnopravnost Hrvata'', istaknuo je Bošković pri čemu je također naglasio kako 3. listopada treba pokazati mudrost i izaći na izbore.

U ime domaćina, izaslanstvo HDZ-a BiH dočekao je predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH u Rami Dragan Meter koji je zajedno s predsjednikom HDZ-a BiH sudjelovao na sastanku s časnicima – ratnim zapovjednicima i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, kao i polaganju cvijeća i svijeća na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima iz Rame, stoji u priopćenju.