Manifestacija "Ramske jeseni"
0

U Prozoru otvoren sajam "Dani šljive"

FENA
Prozor
Prozor
U sklopu manifestacije "Ramske jeseni", danas je u sportskoj dvorani u Prozoru otvoren šesti po redu Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane i turizma "Dani šljive".

Nakon pozdravnih riječi organizatora, sajam je službeno otvorio premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona Srećko Boras.

Nakon toga organizatori i njihovi gosti obišli su izložbeni prostor. Također, u nastavku rada sajma upriličeno je predstavljanje gastro ponude, te početak rada ocjenjivačkih komisija koje će ocjenjivati voćne rakije, likere, polutvrde i tvrde sireve, sireve sa začinskim biljem, gastro ponudu i turističku ponudu.

U sklopu programskih aktivnosti sajma, obrtnici koji posluju na području općine Prozor/Rama sutra će održati sastanak s vodstvom Obrtničke komore Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Drugog dana sajma održat će se dva stručna predavanja, a predavači će biti prof. dr. sc. Stanko Ivanković na temu "Hranidba muznih krava" i doc. dr. Ivo Spužević na temu "Ekonomika mini farmi muznih krava".

Predstavnici Općine Prozor-Rama, tokom okruglog stola predstavit će Nacrt općinskog programa razvoja stočarstva, proizvodnje mlijeka, kao i Nacrt Fonda za nabavku krava. U 16 sati najavljena je dodjela nagrada i priznanja, a u 17 sati službeno će se zatvariti sajam.