Omladinski program BH radija 1
0

U programu danas Mirza Ustamujić i Edo Maajka

Sarajevo-x.com
Omladinski program BH radija 1 i danas za sve vas zainteresirane donosi pregršt zanimljivih sadržaja. Termin je uobičajen – od 14 sati pa sve do 2 sata iza ponoći.

U Infopolu ćete čuti standardni set korisnih informacija za sve srednjoškolce, studente i mlade generalno, nekoliko priloga sličnog karaktera, a Danica i Faris su tokom vikenda pratili Mostimun u Mostaru, pa će vam donijeti i svježe utiske sa te zanimljive internacionalne studentske konferencije.

U magazinu Čuj BiH (od 15:15 do 17 sati) standardno šarolik sadržaj: priče i prilozi naših novinara iz svih krajeva BiH, autorske rubrike (Fus pasus vs. habitus, Da li ste znali?, Save as: nauka bez bauka), a imat ćete priliku čuti i osvrt na recentni događaj u organizaciji ekipe koja svake godine realizuje Exit festival.

U Beogradu je od 7. do 9. aprila u Domu omladine održana prva Share konferencija, koja je okupila gomilu zanimljivih predavača/aktivista koji su predstavljali savremene trendove u medijima, tehnologiji, industriji, umjetnosti i pop/omladinskoj kulturi, uz bogat i kvalitetan muzički program koji se tokom tri večeri dešavao na više lokacija.

Kroz aktuelni intervju (Kost u grlu) danas ćemo vas upoznati sa jednim uspješnim mladim čovjekom, koji je odnedavno aktivan i u politici i to kao najmlađi zastupnik u parlamentu Federacije BiH. Mirza Ustamujić je po profesiji inžinjer telekomunikacija i iz sebe ima brojne uspjehe na takmičenjima na kojima je učestvovao za vrijeme studija. Kako će se snaći u politici ostaje da se vidi, a Faris Šehović je s Mirzom razgovarao o brojnim zanimljivim temama: obrazovnom sistemu u BiH, razlozima zbog kojih se odlučio ući u politiku, stanju mladih u BiH, mogućnostima da se to stanje popravi. Kost u grlu slušajte od 17:30 do18:15 sati.

Do 19 sati čut ćete još i novo izdanje filmskog žurnala OP-a (Cinema Express) kao i novu iz serijala priča Hajrudina Ramadana odabranih iz njegove zbirke Priče od kiše. Danas slušamo priču pod nazivom Otkriće.

BH Demo liga je prostor namijenjen promociji uradaka domaćih demo bendova/autora, kao i praćenju sve brojnijih dešavanja na bh. demo sceni. Kroz BHDL vas svake sedmice od 19:10 do 20 sati vodi Aleksandra Slavnić.

U 20 sati na programu je i nova Anatomija zvuka, a DJ Vuk vam obećava dosta dobrog alter zvuka: mikro prezentaciju sastava Blla Blla Blla, promociju albuma "Rdeči" za ŠKM Bandu, "Normalan Život" za Nežni Dalibor te 20-minutni razgovor sa Petrom koji će vam predstaviti svoje bendove Insolitvs i Sagan te varaždinsku alter scenu...

Od 21:03 za dobar muzički izbor nastavlja se brinuti DJ Djoha koji to radi svakog drugog ponedjeljka u emisiji RAM show.

Od 22:15 je nova OP Racija. Čekaju vas Ademir i Boris kako bi kroz još jedan noćni/talk/text show zajedno sa vama bistrili neku temu po njihovom izboru. Bit će tu i standardne rubrike, kao i prilozi sa pojedinih zanimljivih muzičkih dešavanja. Ne propustite još jedno veselo druženje koje će potrajati do ponoći.

Iza ponoći, prvo redovna porcija elektronske muzike u novom Oscilator radio showu, a od 01:05 i nove Metamorfoze. Semir Behram je za večeras spremio jednu zanimljivu, drugačiju priču sa Edinom Osmićem - Edom Maajkom, a razgovor je snimljen "na marginama" njegovog skorašnjeg nastupa pred mostarskom publikom.

Programu počinje u 14:03 i traje sve do 2 sata iza ponoći. Budite uz frekvencije BHR1 ili internet (mms://media.bih.net.ba/bhradio1), i činite to svakog ponedjeljka.