BiH
3

U Prijedoru predstavljeni kandidati SDPBiH

FENA
Na predizbornoj tribini SDP-a BiH održanoj večeras u Prijedoru rečeno je da je cilj stranke da udvostruči broj predstavnika u ovom lokalnom parlamentu.

Povjerenik Regionalne organizacije SDP-a BiH Prijedor Enes Suljkanović rekao je da ta stranka u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj trenutno ima 25 odbornika, a cilj je da na predstojećim izborima dobije 32 mandata u općinama i gradovima u tom bh. entitetu.

"U poređenju sa svim prethodnim izborima, sada imamo najveći broj ljudi u Republici Srpskoj, ali i najveći broj mladih u odnosu na ukupan broj kandidata“, rekao je potpredsjednik SDP-a BiH Mirsad Đapo i podsjetio da ova stranka na izbore 7. oktobra izlazi u 111 lokalnih zajednica u BiH s ukupno 2.600 ljudi.

On kaže da je njihov cilj da potvrde rezultate posljednjih općih izbora, ali i da udvostruče broj načelničkih funkcija.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a BiH Svetozar Pudarić rekao je da je u velikom broju lokalnih zajednica cilj ove stranke da dobije takav broj odbornika kako bi bitno uticali na formiranje parlamentarnih većina u lokalnim parlamentima.

Na predizbornoj tribini SDP-a BiH u Prijedoru večeras su se predstavili kandidati ove stranke iz sedam općina koje organizaciono pripadaju prijedorskoj regionalnoj organizaciji ove stranke.