BiH
0

U prekidu saobraćaj na putu Sarajevo-Trnovo

FENA
Zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila u blizini mjesta Kijevo, u prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Trnovo.

Do završetka uviđaja može se saobraćati jedino preko Igmana.

U ostalim krajevima BiH ovoga jutra saobraća se bez vanrednih ograničenja i po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Na pojedinim dionicama vidljivost je smanjena zbog magle. Vozačima se na svim putnim pravcima savjetuje opreznija vožnju, uz poštivanje svih saobraćajnih propisa. Podsjećaju se i na zakonsku odredbu o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u BiH koja je na snazi od 15. novembra.

Skreće se pažnja na magistralne puteve Sarajevo-Tuzla i Konjic-Jablanica gdje se izvode radovi na nekoliko lokacija što usporava odvijanje saobraćaja.

Na dijelu magistralnog puta M-5 Mrkonjić-Grad-Ključ u toku je rekonstrukcija tunela «Dragoraj» i «Balkana», zbog čega su u funkciji obilaznice.

Izdvajamo i ostale putne pravce gdje je zbog sanacionih radova ili oštećenja na kolovozu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. Radi se o putnim pravcima: M-6.1 Mostar-Široki Brijeg, M-18 Sarajevo-Foča dionica Dobro Polje-Miljevina, M-17 Doboj-Bosanski Šamac, u mjestu Modriča, M-6.1 Mostar-Široki Brijeg, M-19 Zvornik-Šepak, M-16.2 Jablanica-Prozor i Ljubuški-Grude (dionica Vitina-Veljaci).

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno preko Rostova zabranjeno je saobraćanje za vozila iznad 7,5 tona, dok je na magistralnom putu M-18 Brod na Drini-Šćepan Polje zabrana aktuelna za teretna vozila iznad 12 tona. Za teretna vozila s prikolicom i šlepere zabranjen je saobraćaj na putnim pravcima M-20 Gacko-Tjentište i R-448 Goražde-Čajniče.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nisu evidentirana duža čekanja pri prelasku granice.

SARAJEVO: Zbog izgradnje priključne ceste na dionici Kasindolska ulica-raskršće Energoinvest, do kraja godine saobraćaj se na dionici Ilidža-Energoinvest (na natputnjaku ) odvija samo lijevom trakom. Radovi se izvode i na ulazu u Sarajevo iz pravca Blažuja, zbog čega je kolovoz sužen, što često dovodi do formiranja dužih kolona vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.