BiH
9

U Pragu obilježena 30. godišnjica ZOI-a u Sarajevu

FENA
Pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici u četvrtak je u Češkom centru u Pragu održana večer posvećena 30. obljetnici održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.
Foto: FENA
Foto: FENA

Domaćin večeri, kojoj su nazočili predstavnici diplomatskog kora i čeških institucija, sportisti koji su sudjelovali na ZOI u Sarajevu, bosanskohercegovački i češki građani, te studenti iz BiH, bila je veleposlanica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Danka Savić.

Foto: FENA
Foto: FENA

U razgovoru koji je upriličen nakon prikazivanja polusatnog filma o ZOI 84 češki sportisti Pavel Ploc, Gabriela Soukalova-Svobodova, Dagmar Hromadkova-Švubova i Kveta Peckova-Jeriova, dobitnici srebrenih i bronzanih medalja na Olimpijadi u Sarajevu, te nekadašnji trener jugoslovenske reprezentacije Jaroslav Honcu, su evocirali uspomene na dane provedene u Sarajevu, 1984. godine.

Olimpijadu u Sarajevu su nazvali njima najdražom na kojoj su ikada sudjelovali, posebice zbog gostoprimstva kojim su bili okruženi, priopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.