BiH
0

U ponedjeljak zajednička sjednica Vlade RH i Vijeća ministara

SRNA
Split
Split
Zajednička sjednica Vlade Hrvatske i Vijeća ministara BiH s ciljem unapređenja bilateralnih odnosa i intenziviranja saradnje u regionu biće održana u ponedjeljak, 21. juna, u Splitu.

Iz Vijeća ministara BiH saopšteno je da će na sjednici, čije su održavanje u maju ove godine dogovorili hrvatska premijerka Jadranka Kosor i predsjedavajući VM BiH Nikola Špirić, biti razmatrana pitanja saradnje u oblasti euroatlantskih integracija, prekogranične saradnje u kontekstu unutrašnjih poslova i pravde, saobraćajnog povezivanja i zaštite životne sredine.

Na sjednici će biti razmatrana pitanja intenziviranja  saradnje u oblasti privrede, imovinsko-pravnih odnosa, poljoprivrede, trgovine, nauke i obrazovanja.

Planirano je potpisivanje Sporazuma o saradnji Vlade Hrvatske i VM na području informacionog društva i elektronskih komunikacija i Memoranduma o razumijevanju na području unapređivanja trgovinske saradnje između Ministarstva privrede, rada i preduzetništva Hrvatske i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.