Samostan sv. Ante
0

U petak promocija zbornika radova Trauma i pomirenje

FENA
Sarajevo
Sarajevo
Promocija Zbornika radova "Trauma i pomirenje 2" bit će oorganizirana 18. februara u Sarajevu, u Samostanu sv. Ante na Bistriku.

U Zborniku se nalazi 15 znanstveno utemeljenih radova koji ovu problematiku tretiraju sa psihološkog, terapijskog, sociološkog, antropološkog i teološkog aspekta.

Budući da objedinjuje različite pristupe u tretiranju uzroka konflikta i njegovih posljedica, Zbornik je vrijedno i korisno štivo za sve ljude koji nose mir u srcu, vjeruju u ljude i mogućnost zajedničkog života s drugima i drugačijima vodeći se razumijevanjem i ljubavlju, saopćeno je iz HKO "Kruh sv. Ante".

O zborniku će govoriti: fra Stipan Radić, ravnatelj HKO "Kruh sv. Ante“, fra Ivan Šarčević, prof. dr. Enes Karić, te Mirela Šuman, voditeljica Trauma centra.

Trauma centar, jedan od sedam društveno potrebnih i korisnih projekta HKO “Kruh sv. Ante“, osnovan je 1. januara 2008. godine s ciljem edukacije stručnjaka (psihologa, pedagoga, prosvjetnih i socijalnih radnika, te vjerskih službenika) o osnovama traume i njenom utjecaju na osobu, obitelj i društvo, te njenoj ulozi u procesu pomirenja, navodi se u saopćenju.