BiH
0

U petak počinje emitiranje programa BHT1

NINA
U petak u 18 sati službeno će početi emitiranje programa BHT1 na vlastitoj frekvenciji.

Kako je na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu kazala glasnogovornica BHT1 Sabina Bačvić, gledatelji će na samom početku imati priliku vidjeti, ali i sudjelovati u otvorenom programu uživo koji će biti posvećen značaju početka rada televizijskog kanala na razini države.

"Imat ćemo prigodnu ceremoniju, a obratit će se i članovi menadžmenta BHT1 koji će govoriti o značaju državne televizije. Nakon toga, emitirat ćemo BHT1 vijesti, a onda se uključiti u prenos ceremonije otvaranja Ljetnih olimpijskih igara iz Atene", kazala je Bačvićeva.

Do kraja augusta, gledatelji BHT1 imat će priliku gledati prenose svih događanja na Olimpijadi, uz tri informativne emisije iz produkcije Informativnog programa BHT1.

"Emitirat ćemo dva pregleda vijesti tokom dana i informativnu emisiju u 19 sati. Uobičajena je praksa da se ne prekidaju prenosi sportskih događanja s Olimpijade tako da ni Vijesti u 19 sati neće imati stalan termin niti trajanje, ali gledatelji će o tome biti pravovremeno informisani", napominje Bačvićeva.

Kako je rekla, u srijedu uvečer startao je test signal BHT1 na frekvenciji koju je dosad koristila FTV, a ubuduće će je koristiti država televizija.

"Dakle, došlo je do fizičkog razdvajanja mreža. Zasad emitiramo servisne informacije o tome na kojim kanalima i na kojim frekvencijama gledatelji mogu gledati naš program, dok se u podlozi emitira program BH radija 1", kaže glasnogovornica BHT1.

Po završetku Olimpijskih igara program BHT1 emitirat će se svakodnevno od 18 sati do ponoći. Okosnicu programa činit će informativne emisije, ali i niz stranih emisija koje je BHT1 otkupio, kao i domaćih koje su naručene od entitetskih televizija. Od 30. augusta počet će emitiranje programa i na satelitskoj mreži koja će dotad biti korištena za pojačavanje signala zemaljske mreže.