Uz zahvalnost na predanosti
0

VIDEO / U penziju ispraćeno 16 policijskih službenika Granične policije BiH

FENA
U Glavnom uredu Granične policije (GP) Bosne i Hercegovine danas je, na svečan način, obilježen odlazak u penziju 16 policijskih službenika GPBiH.

Na prigodnoj svečanosti, organiziranoj u njihovu čast, prisutnim penzionisanim službenicima obratio se direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić.

Dumančić je naglasio da je ovo peti ispraćaj službenika Granične policije u penziju u skladu s odredbama Zakona o policijskim službenicima BiH.

Zahvalivši im se na predanosti i profesionalizmu s kojim su obavljali odgovorne zadatke policijskih službenika, kao i njihovom doprinosu u općem uspjehu koji je u svom radu postigla Granična policija, Dumančić je umirovljenim službenicima poželio da zasluženu penziju uživaju dugi niz godina u zdravlju, ličnoj i porodičnoj sreći.

U znak zahvalnosti za njihov doprinos u radu Granične policije penzionisanim službenicima (Borislav Krajišnik, Petar Ćućilo, Luka Stevanović, Ljiljana Zarić, Suad Sarajlić, Dušan Matić, Salih Mandžukić, Anto Tunjić, Milenko Đuričić, Mitar Mandić, Mario Jurišić, Zoran Novaković, Ilija Krišto, Radovan Sladoje, Zahid Džano i Stanko Mičić) su uručeni prigodni pokloni.

U Glavnom uredu Granične policije BiH danas je upriličen i prijem za uposlenike ove institucije u povodu predstojećeg božićnog blagdana, saopćeno je iz Granične policije BiH.