BiH
0

U Parlamentu prolongirana rasprava o vladinoj Politici privatizacije u FBiH

FENA
Poslanici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta danas u Sarajevu nisu otvorili najavljenu raspravu o dokumentu Federalne vlade naslovljenom kao Politika privatizacije državnog kapitala u FBiH s Programom prioritetnih ulaganja.

Rasprava se prolongira za sljedeću sjednicu, izjavio je predsjedavajući Doma Safet Softić i dodao da će datum narednog zasjedanja najvjerovatnije biti 17. juni.

Prolongiranje ove tačke dnevnog reda tražio je federalni premijer Nedžad Branković koji je na službenom putu, kazao je Softić, uz napomenu da Federalna vlada nije dostavila u Parlament drugi dio najavljenog materijala - Program prioritetnih ulaganja, što će, prema očekivanjima, učiniti do naredne sjednice.

Današnje zasjedanje Predstavničkog doma, nakon višesatnog efektivnog rada, prekinuto je nešto poslije 14 sati zbog toga što je značajan broj poslanika izrazio želju da prisustvuje dženazi bratu Amora Mašovića, jednog od poslanika u ovom domu.

Osim dokumenta o politici privatizacije, jedna od preostalih tačaka dnevnog reda ove 13. sjednice je izvještaj o prošlogodišnjem radu Federalne radio-televizije te informacija o stanju u toj medijskoj kući.