Kad mogu u SAD-u, možemo i mi
0

U parku Petar Kočić sutra protesti grupe "Okupiraj Banju Luku"

FENA
Na Facebook mreži postoje dvije inicijative "Kad mogu siromašni u SAD-u, možemo i mi" i "Occupy Banjaluka" koje građane Republike Srpske sutra u 12 sati pozivaju na okupljanje u banjalučkom parku "Petar Kočić".

Kako navode predstavnici tih dviju grupa s društvene mreže, radi se o mirnim protestima “ogorčenih 99 posto“ te pozivaju Banjalučane da daju podršku globalnim protestima i pokretu koji je ranije počeo proteste na američkom Wall Streetu.

„Mi ćemo biti u parku 'Petar Kočić' u subotu, 15. oktobra u 12 sati. Ovo okupljanje neće riješiti ni jedan od problema koji nas muče, jer promjene koje moramo napraviti se neće riješiti preko noći! Neće biti praznih govorancija i isticanja individualizma političke prirode! Nećemo se izboriti za bolji život stajanjem u parku, ali za početak ćeš shvatiti da nisi sam i da je počelo ono što nam decenijama govore da je nemoguće. Kad udružimo snage, onda ćemo ih fokusirati u smjeru koji mi, zajedno izaberemo, a ne u smjeru koji je najmanje opasan po blagostanje nekolicine“, navode predstavnici ovih Facebook grupa, koji nisu potpisani.