Sarajevo
0

U organizaciji Agencije Stage Art doček Nove 2008. godine na Skenderiji

Sarajevo-x.com
Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić na danas održanoj press konferenciji saopćio je odluku koju je donijela gradonačelnica Sarajeva na prijedlog Komisije da organizator ovogodišnjeg dočeka Nove godine na platou KSC Skenderija bude Agencija Stage Art.

"Aktivnosti na pripremi dočeka Nove 2008., Grad Sarajevo je pokrenuo na vrijeme, još u mjesecu junu ove godine. Nakon provedene zakonske procedure, organizacija dočeka povjerena je Agenciji Stage Art na prijedlog Komisije za izbor ponuđača, koju su činili predstavnici Grada, četiri gradske općine i Kantona Sarajevo", istakao je dogradonačelnik Jurišić i rekao da je za ovu manifestaciju Grad Sarajevo iz Budžeta osigurao 70.000 KM, četiri gradske općine po 10.000 KM, a Kanton Sarajevo 15.000 KM.

Dogradonačelnik Jurišić je dodao da Grad od 2000.-te godine organizira doček Nove godine, a ovo je treći put da ga organizira na platou KSC Skenderija.

"Grad Sarajevo je uvjeren da će svima, koji se odluče ispratiti staru i dočekati Novu 2008.g. na otvorenom, i ovaj put pružiti dobru zabavu, sigurnost i radost u novogodišnjoj noći u kojoj će biti upriličen nezaboravan vatromet", kazao je dogradonačelnik te pozvao sve građane BiH, a posebno mlade da dođu u svoj glavni grad na zajedničku proslavu.

Elmir Rekić ispred Agencije Stage Art zahvalio se Gradu Sarajevu na ukazanom povjerenju te u ime učesnika programa obećao da će u toj najluđoj noći svim prisutnim na platou KSC Skenderiji pružiti nezaboravnu noć kako i zavređuje glavni grad naše države. On je, također, istakao da će program dočeka Nove godine, koji će se odvijati pod sloganom "Najbolje od svega", činiti dječiji program u trajanju od 14.00 do 16.00 sati i centralni dio koji će zvanično početi u 21.00 sat. U dječijim programu, koji će se također održati na platou KSC Skenderija, učestvuju nindže kornjače, najmlađi plesači studija "Seven" i "Romantik", a organizirat će se karaoke takmičenje za malu raju iz publike. Program nazvan Liloland vodit će Elvir Hadžijamaković Lilo.

U centralnom programu učestvuju: grupa "Zabranjeno pušenje", Sandi Cenov, Irina i grupa Storm, Žana Mari Lalić te mlada violinistica Melika Hadžić koja će nas uz zvuke svoje violine uvesti u Novu 2008.g. Sandi Cenov, Žana Mari Lalić i Melika Hadžić, koji su bili prisutni na press konferenciji, izrazili su zadovoljstvo i sreću što će zajedno sa građanima Sarajeva dočekati Novu godinu.

Dogradonačelnik Jurišić apelovao je na građane koji budu prisutni na platou Skenderija, da što manje koriste pirotehnička sredstva, te pozvao organe sigurnosti da preuzmu mjere kako bi se to spriječilo.