BiH
176

U Općini Novi Grad održan predramazanski koncert

Klix.ba
U multimedijalnoj sali Općine Novi Grad Sarajevo, u okviru "Novogradskih dana 2015", sinoć jeodržan predramazanski koncert, na kojem su nastupili Vesna Hadžić i ansambla Đulistan.

Ljubitelji sevdalinke uživali su u izvornim izvedbama Vesne Hadžić i gostiju večeri Zanina Berbića i Emine Porča, te ansambla Đulistan. Osim sevdalinki: "Akšam geldi", "Da sam sjajna mjesečina", "Ja zagrizoh šareniku jabuku", "Ne čekaj me niti sanjaj", "Đela Fato", "Dvore gradi Komadina Mujo", "Od kako je Banja Luka postala", i drugih, na repertoaru je bilo i nekoliko ilahija kao što su "Velik ti si Bože blagi", "O Zefire", "U dergjahu moga srca" i "Kad procvatu behari".

Osim nevedenih pjesama, publika je imala priliku poslušati i sevdalinku "Dva brata Morića", koju joj je poklonio Zanin Berbić uz pratnju saza.

Ono što je ovaj koncert činilo posebnim jesu kratke priče o historiji sevdalinki koje su izvedene, a pripovijedala ih je Vesna Hadžić. Svaku muzičku interpretaciju publika je propratila uz dugotrajne aplauze i u predramazanskom raspoloženju, s velikim zanimanjem i oduševljenjem.