Potvrđeno
0

U Omišu uhapšeni ubice Amara Mistrića

Piše: A. Panjeta
U Omišu su jutros u 11:20 uhapšeni Edin Vuk i Anel Herak osumnjičeni za ubistvo Amara Mistrića, potvrdila je za Sarajevo-x.com Marina Kraljević-Gudelj, glasnogovornica Policijske uprave Splitsko-Dalmatinske.
  • Pripadnici policijske postaje Omiš uhitili su dvije osobe za koje je provjerom utvrđeno da se radi o osobama za kojima je izdata tjeralica zbog krivičnog djela ubojstva. Oni su sada u policijskoj postaji u Omišu, s njima će se obaviti obavijesni razgovori i sutra bi po proceduri trebali ići pred istražnog suca nakon čega slijede daljnje aktivnosti oko isporučivanja - kazala nam je Marina Kraljević-Gudelj. Dodala je kako treba istaknuti dobru saradnju policije Hrvatske i MUP-a Kantona Sarajevo:

  • Nekoliko sati nakon ubojstva obaviješteni smo da su osumnjičeni na području Policijske uprave Splitsko-Dalmatinske.

Glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić kazao nam je da su oko 12:30 Ured policijskog komesara i MUP KS obaviješteni su da su službenici Policijske uprave Splitsko-Dalmatinske uhapsili dvojicu osumnjičenih.

  • Po prijemu pismene obavijesti, preduzećemo sve potrebne aktivnosti oko njihovog preuzimanja i sprovođenja u Tužilaštvo KS - kazao nam je Nefić.

Prema saznanjima Sarajevo-x.com, njih dvojica su uhapšeni u blizini policijske stanice u Omišu. Naš izvor blizak hrvatskoj policiji nije nam mogao kazati na koji način su uhapšeni, i da li su se eventualno sami predali.

Herak i Vuk uhapšeni su na osnovu međunarodne potjernice.Kantonalni sud Sarajevo je po zahtjevu Tužilaštva odredio pritvor njima dvojici ali, i pomagačima Almiru Bravo i Mithatu Čehajiću.

Amar Mistrić, konobar i suvlasnik kafića "Ochorios", preminuo je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu od povreda zadobijenih vatrenim oružjem. Ubijen je pet minuta poslije ponoći sa srijede na četvrtak u ulici Džemala Bijedića, kada su prema do sada dostupnim informacijama Herak i Vuk pucali u njega jer ih nije poslužio pićem.

Mistrić je sahranjen jučer na groblju Ravne Bakije u Sarajevu, a dženazi su prisustvovali članovi Amarove porodice, te nekoliko stotina prijatelja, poznanika i građana koji su organizirano došli sa protestne blokade saobraćajnice na Čengić Vili.