BiH
0

U olovskoj općini u blokadi još osam sela

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Prema podacima Uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) većina saobraćajnica u ovom kantonu jutros je prohodna.

Na području općine Maglaj put prema selu Donji Rakovac je prekidu za saobraćaj ali se očekuje da će tokom dana on biti stavljen u funkciju.

Najteža situacija je u općini Olovo gdje je Općinski štab civilne zaštite u subotu donio Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće za područje te općine.

Putevi još uvijek nisu probijeni do naselja: Slivnje, Klis, Rubinići, Ponijerka, Moguše, Kamensko, Milunići i Krajšići, a tokom dana bit će nastavljene akcije na deblokadi saobraćajnica prema ovim naseljima.

Još uvijek je u prekidu i regionalni put Olovo-Han Pijesak, dok je saobraćaj uspostavljen na putevima Olovo-Zavidovići i Olovo-Sokolac.

U subotu je otklonjen kvar dalekovodu Šaševci, te je snabdijevanje električnom energijom tri naselja sa oko 2.000 stanovnika, ponovo normalizovano.

Iz Općine Olovo poslali su apel Federalnoj upravi civilne zaštite za organizovanje hitne evakuacije helikopterom teško oboljelog Hamida Dizdarevića iz sela Nevačka, u općini Han Pijesak, do kojeg put nije porhodan.