BiH
34

U okviru kompleksa Zetra otvoren Zoiland, mjesto za uživanje i relaksaciju sa mališanima

Klix.ba
U okviru svojih poslovnih aktivnosti u ljetnom periodu KJP ZOI 84 OCS d.o.o Sarajevo otvorio je ljetnu baštu i dječiji zabavni park Zoiland, mjesto za relaksaciju i odmoru u okviru Olimpijskog kompleksa Zetra.

Radi se o ambijentalnom uređenju prostora u kompleksu Zetra uvođenjem potpuno novih zabavnih sadržaja u centru grada s ciljem promocije sporta i sportskih aktivnosti, kao i unaprjeđenja zdravih stilova života.

Tako je otvorena je vanjska ljetna bašta (caffe bar) sa pogledom na nogometni teren, dječiji zabavni park/ igraona sa pratećim sadržajima ( tobogani, klackalice, klupa od drveta, kućica za igru, ljuljačke, dječije igralište i sl.), prostor za rolanje i biciklizam, te šetalište za građane. Navedeni prostor biće osvijetljen reflektorima do 23.00 h, dok će u dane vikenda na ovom lokalitetu biti zatvoren saobraćaj kako bi se posjetiocima omogućilo nesmetano kretanje i rekreacija.

Ljetna bašta je mjesto za odmor koje se svojom lokacijom i ambijentom apsolutno uklapa u koncept praćenja sportskih aktivnosti. Na taj način pružena je mogućnost i roditeljima da u ugodnoj i prijatnoj atmosferi prate rekreativne aktivnosti svoje djece.

Formiranjem prostora za rolanje i biciklizam građani su dobili novo mjesto za bavljenje sportom, kao i povod za druženje čime im je pružena mogućnost da se na ovoj atraktivnoj lokaciji daleko od saobraćajnih gužvi rekreiraju vožnjom bicikla ili rolera. Lokacija dječijeg zabavnog parka okružena je zelenilom i drvećem i idealna je za boravak djece tokom ljetnih mjeseci, kao i proslave dječijih rođendana na otvorenom.