BiH
0

U obimnom dnevnom redu Vlade FBiH više zakona i drugih odluka

FENA
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na današnjoj 22. sjednici u Sarajevu razmotrit će nacrte više zakona - o poljoprivrednim savjetodavnim službama, o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi, o predmetima od plemenitih metala, kao i prednacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kontroli kvaliteta određenih proizvoda pri uvozu i izvozu.

Na dnevnom redu je davanje saglasnosti o cijeni prirodnog gasa, kao i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Potpora za poljoprivredu“, utvrđenih federalnim budžetom za 2011. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Prijedlozi odluka o davanju saglasnosti na ugovor o upravljanju željezničkom infrastrukturom, obavljanju i finansiranju poslova željezničke infrastrukture između JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija te o davanju saglasnosti na ugovor o sufinansiranju obavljanja usluga željezničkog putničkog i kombinovanog saobraćaja, također su na dnevnom redu.

Najavljeni su i prijedlog odluke o utvrđivanju interesa Federacije za obavljanje usluga željezničkog putničkog saobraćaja te o utvrđivanju prijedloga Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje za oslobađanje JP Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o Sarajevo od plaćanja za dizel goriva koja se koriste za pogon šinskih vozila u 2012. godini.

Najavljene su i odluke o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora JP Hrvatske pošte d.o.o. Mostar, kao i davanje saglasnosti za privremeno imenovanje članova tog nadzornog odbora.

Vlada će razmotriti i odluku o sufinansiranju najnižih penzija ostvarenih pod povoljnijim uvjetima čiji je iznos u isplati za oktobar 2011. godine manji od najniže penzije.

Predložena je također i odluka o osnivanju fondacije za sport te druge tačke u obimnom dnevnom redu.