BiH
136

U novoj školskoj godini OŠ Fatima Gunić u novom ruhu

FENA
U Osnovnoj školi Fatima Gunić na Alipašinom Polju u Sarajevu u toku su radovi na čišćenju i uređenju školskih prostorija i dvorišta. U novoj školskoj godini ta škola dočekat će učenike u novom ruhu.

Nakon što je nedavno završena sanacija kompletnog krova škole, koji je bio u lošem stanju i godinama je prokišnjavao, nastavno i tehničko osoblje predvođeno novoizabranim direktorom Hajrudinom Ćuprijom, pokrenulo je akciju krečenja i uređenja učionica.

Direktor te osnovne škole kaže da se najprije kreče učionice, čiji su plafoni oštećeni usljed prokišnjavanja krova škole, tako da će učenici i nastavno osoblje, u novoj školskoj godini, moći koristiti sve učionice, što dosad nije bio slučaj.

"Želimo i ove učionice osposobiti za normalno odvijanje nastave. Otkako je Peta gimnazija, koja je do prije tri godine koristila prostorije škole, oslobodila prostor, zbog nedostatka sredstava nije se ulagalo u sanaciju zgrade, osim što je Općina Novi Grad Sarajevo finansirala sanaciju krova. Ovom akcijom ćemo povezati i nekadašnji 'gimnazijaki dio' s ostatkom škole i omogućiti odvijanje nastave samo u prvoj smjeni. Time će se steći uslovi za uvođenje produženog boravka, koji je neophodan za ovo područje", kazao je direktor škole.

Istakao je da su roditelj dosad bili prinuđeni svoju djecu upisivati u produženi boravak u Osnovnu školu Aleksa Šantić. Do početka školske godine bit će okrečene sve školske prostorije, da bi se školarcima osigurali što bolji uslovi boravka u školi.

Narednih dana bit će uređeno i školsko dvorište. Planirana je sadnja cvijeća i zamjena dotrajalih klupa za sjedenje, saopćila je press služba Općine Novi Grad Sarajevo.