BiH
0

U Neumu temperatura zraka i mora 25 stepeni

FENA
Neum (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Neum (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U Bosni sutra se očekuje malo do umjereno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti u višim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak.

Vjetar će biti slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura od će biti 8 do 13, na jugu od 14 do 19, a najviša dnevna od 22 do 27, na jugu do 30 stepeni.

U Sarajevu sutra u jutarnjim satima niska oblačnost, a tokom dana malo do umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura seočekuje oko 13, a najviša dnevna oko 23 stepena.

U BiH je danas bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje na jugu i u centralnim područjima padala je kiša.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 7 stupnjeva, Ivan-sedlo 15, Sokolac 16, Goražde, Kupres i Srebrenica 17, Sarajevo 18, Zvornik 19, Bijeljina, Bugojno, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 20, Gradačac i Livno 21, Banja Luka i Bihać 22, Doboj i Zenica 23, Mostar i Neum 25 i Trebinje 26 stupnjeva.

Temperatura mora u Neumu u 14 sati iznosila je 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.