Tmurno i depresivno, a toplo
0

U Neumu i Stocu jutros izmjereno 16 stepeni

FENA
Stanovnike Bosne i Hercegovine jutros su dočekale prilično visoke temperature za ovo doba godine. Najtoplije je bilo u Neumu i Stocu, gdje je već u 7 sati izmjereno 16 stepeni.

Na Bjelašnici je bilo 2 stepena, u Goraždu 4, na Sokocu 6, u Zvorniku 7, na Kupresu 8, u Bijeljini i Doboju 9, na Ivan-sedlu 10 stepeni, dok je u Bugojnu, Livnu, Mostaru, Sarajevu, Srebrenici, Trebinju, Tuzli i Zenici izmjereno 12 stepeni. Banja Luka, Gradačac, Jajce i Sanski Most zabilježili su 13, Drvar 14, Bihać 15, a Neum i Stolac 16 stepeni.

Danas se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme. Kiša se uglavnom očekuje u Hercegovini i zapadnom dijelu Bosne, a u ostalim područjima mjestimično može pasti malo kiše. Vjetar u Bosni umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera, u Hercegovini umjeren i jak vjetar južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 19 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne može pasti malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 15 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 935 hPa, za 9 hPa je manji od normalnog i opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna, naročito za južne i zapadne krajeve.

Tmurno i depresivno vrijeme, praćeno strujanjem toplijeg zraka, negativno će djelovati na osobe sa psiho smetnjama i uzrokovati poteškoće u vidu glavobolje, depresije i nervoze.

Kao reakcija na vrijeme mogući su reumatski, te bolovi na mjestima povreda.

U drugom dijelu dana, opšta slika će se dodatno pogoršati u cijeloj zemlji.