BiH
0

U nesreći kod Kaknja jedna osoba poginula, dvije povrijeđene

FENA
U saobraćajnoj nezgodi koja se jutros oko 09.45 sati dogodila na putu M-17 u mjestu Bilješevo, općina Kakanj, jedna osoba je smrtno stradala, a dvije su povrijeđene, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Na licu mjesta povredama je podlegao A.S. rođen 1961. godine iz Visokog, dok su povrijeđeni E.A. rođen 1969. u Visokom i N.B. rođen 1963. iz okoline Zenice.

«U nezgodi su učestvovala četiri motorna vozila, a uviđajnim radnjama je utvrđeno da je do nezgode došlo tako što je "golf" (784-K-537) kojim je upravljao A.S. iz Visokog, krećući se iz pravca Zenice prema Kaknju prešao na suprotnu stranu kolovoza i ostvario kontakat s teretnim vozilom makedonskih registarskih oznaka (VE 533 KE) koje se kretalo iz pravca Kaknja», saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Povrijeđeni N.B. i A.E. nalazili su se za upravljačima dva kombija koja su naknadno udarila u "golf" i kamion. Saobraćaj je bio potpuno obustavljen do 12.00 sati, nakon čega se odvijao naizmjenično jednom saobraćajnom trakom.