BiH
0

U nekoliko općina u RS-u nestalo struje zbog nevremena

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Jako nevrijeme, koje je sinoć zahvatilo područje opštine Trebinje, prouzrokovalo je nestanak električne energije na području više sela, kao i odrone na putevima.

Bez električne energije jutros su područje Zubaca, Lastva , Ljubomir i dio Popovog polja. U "Elektrohercegovini" Srni je rečeno da su ekipe na terenu i da bi u toku dana kvar trebalo da bude otklonjen.

Olujni vjetar koji je sinoć duvao na području Srebrenice pričinio je štete na dalekovodima pa su danas bez struje područja Zelenog Jadra, Sućeske i Klotjevca, rekao je Srni upravnik "Elektrodistribucije" u Srebrenici Drago Blagojević.

"Svi zaposleni u ovoj poslovnici su na terenu i rade na otklanjanju kvarova", dodao je Blagojević. On nije mogao da precizira kada će biti normalizovano elektrosnabdijevanje. Kompletno područje Srebrenice i Bratunca sinoć je bilo bez struje, jer je došlo do prekida na 110 kilovatnom dalekovodu između Vlasenice i emisione trafostanice u Potočarima, preko koje se ove dvije opštine napajaju električnom enegrijom. Taj kvar jutros je otklonjen. U Srebrenici danas nisu u funkciji ni internet veze.

Olujni vjetar i kiša, koji su sinoć zahvatili područja opština Han Pijesak i Sokolac, prouzrokovali su nestanak električne energije u više sela. Na području opštine Han Pijesak u kvaru je 10-kilovoltni dalekovod tako da struje nema u mjestima Pjenovac, Han Kram i Ljeskovac u kojima živi više od 100 domaćinstva, rekao je Srni upravnik Elektrodistribucije u Han Pijesku Boban Matić.

   U sokolačkoj Radnoj jedinici Elektrodistribucije ističu da je u kvaru dio dalekovoda Kaljina tako da struje nema na 20 trafosanica za oko 20 sela. U kvaru je i dio dalekovoda Autobaza, te struje nema na četiri trafostanice koje strujom snabdijevaju više sela. Prijavljeno je i više kvarova na niskonaponskoj mreži i ekipe Elektrodistribucije rade na otklanjanju kvarova.