Dođite na utrku
0

U nedjelju utrka "Giro di Sarajevo 2"

Sarajevo-x.com
Sa prošlogodišnje utrke (Foto: Sarajevo-x.com)
Sa prošlogodišnje utrke (Foto: Sarajevo-x.com)
U nedjelju, 19. jula, u 17 sati će se na ulicima našeg glavnog grada održati biciklistička utrka pod nazivom "Giro di Sarajevo 2", koju organizira Udruženje građana "Giro di Sarajevo". Učešće na utrci je besplatno i svi biciklisti iznad 12 godina starosti su dobrodošli.

Trka će krenuti sa bočnog parkinga hotela Terme na Ilidži u 17 sati. Dužina staze iznosi 16,5 kilometara, a voziće se prosječnom brzinom od 10 do 15 km/h. Biciklisti će se voziti do Vijećnice, dalje ulicom Mula Mustafe Bašeskije, a cilj utrke je kod mosta Ars Aevi u Vilsonovom šetalištu, gdje će učesnicima biti obezbijeđeno osvježenje i prigodne nagrade.

Organizatori upozoravaju da svi učesnici moraju na mjesto polaska doći do 16:30 sati, kako bi uzeli registarski broj. Priključnih punktova ovaj put neće biti, a svako kome utrka bude naporna, moći će se izdvojiti iz kolone uz pomoć osoba zaduženih za sigurnost.

Na utrci će biti prisutna i ekipa Hitne medicinske pomoći, te pripadnici MUP-a KS, koji će za vrijeme trajanja utrke obustaviti saobraćaj na dionici kojom će prolaziti biciklisti.

Nisad Selimović, predsjednik UG-a "Giro di Sarajevo" je istakao da je cilj organizovanja ove biciklističke utrke je nastojanje da se Sarajevo načini "prijateljski nastrojenim gradom prema biciklistima". Osim toga, cilj je i skretanje pažnje na probleme sa kojima se suočavaju biciklisti u Sarajevu, ponajprije na nedostatak infrastrukture i biciklističkih staza na području grada.

Podsjećamo da je prošle godine organizovana prva utrka koja je privukla više od 500 biciklista, a pozivamo sve ljubitelje biciklizma da se u što većem broj učestvuju u drugoj utrci.