Vremenska prognoza
0

U nedjelju kiša i pad temperatura

Sarajevo-x.com
Bjelašnica
Bjelašnica
Iako je proteklu sedmicu obilježilo sunčano i vrlo toplo vrijeme, kraj sedmice će biti u zraku naoblačenja praćenog kišom i pljuskovima.

Temperature zraka će tokom vikenda također osjetno pasti, pa će u Sarajevu iznositi od 14 do 22, u Mostaru od 19 do 29, u Banjaluci od 15 do 24, u Zenici od 14 do 24 te u Tuzli od 15 do 23 stepeni Celzijusa.

Kada su u pitanju vremenske prilike početkom naredne sedmice, stižu dobre vijesti. Prema prognozi, pred nama je sedmica u kojoj će se vrijeme posve stabilizirati, a preovladavat će suho, sunčano i toplo vrijeme. Jutarnje temperature će biti u granicama od 7 do 13, a najviša 22 stepeni Celzusa, dok će najviše dnevne početkom sedmice od 21 do 31, a najdalje do kraja sedmice dostizat će i 35 stepeni.

Sve se više osjeća manjak padavina što se, nažalost, niti tokom predstojeće sedmice neće poboljšati, javljuju meteorolozi.

Nestabilno vrijeme za vikend donijet će osvježenje, ali i nevolje meteoropatima koji bi mogli patiti od glavobolje, razdražljivosti, nesanice i promjena raspoloženja. Prestankom padavina, vrijeme će biti nešto ugodnije nego prethodnih dana, a hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti olakšanje.