BiH
457

U nedjelju 449. skokovi sa Starog mosta

Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Arhiva/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Arhiva/Klix.ba
Klub skakača u vodu Mostari spremno dočekuje još jedne visinske skokove sa Starog mosta koji će se održati 26. jula od 16.00 sati.

Ovogodišnji 449. skokovi će, prema riječima predsjednika Kluba skakača Semira Drljevića Lovca, biti uvertira za Svjetski kup u visinskim skokovima koji će se ovog puta održati u Mostaru.

"Još uvijek ne znamo tačan broj učesnika, s obzirom na to da svi koji su zainteresovani prije svega moraju dobiti dozvolu ljekara da skaču. Evidentno je da je broj skakača u svijetu sve manji s obzirom na to da se radi o opasnoj disciplini, ali bez obzira na to mi i ovog puta očekujemo dobar odziv skakača”, rekao je Drljević, uz konstataciju da će Svjetski kup donekle utjecati na broj skakača, prije svega onih iz zemalja regiona.

S ponosom je istakao da je sponzor ovogodišnjih Skokova Dita iz Tuzle.

"Oduvijek se skakalo za novac ili iz ljubavi. Dita je naš ovogodišnji sponzor, ali za ljubav ne za novac. To je naš mali doprinos borbi radnika Dite i domaćoj privredi”, dodao je Drljević.

Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba

Žirijem ovogodišnjih skokova predsjedavat će legendarni Emir Balić, kojemu će asistirati Mirsad Deda Pašić, Alica Jakirović, Enver Novaković i Saša Lukić koji je izveo prvi skok laste s obnovljenog Starog mosta.

Organizator ovogodišnjih Skokova za posjetioce je osigurao kafu iz najveće džezve na svijetu, roštiljadu Mesne industrije Menprom i turnir u tavli koji većim dijelom tradicionalno organizuje Tavla klub Stari grad Mostar, a koji će započeti u subotu ujutro ispred nekadašnjeg doma armije u Mostaru.