BiH
45

U narednim danima stabilno vrijeme, snijega još uvijek nema

Piše: D. B.
Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda do kraja ove sedmice i početkom naredne će vrijeme biti stabilno, bez padavina.

Sutra će u BiH preovladavati sunčano vrijeme, dok će po kotlinama u većem dijelu BiH biti magle i niske oblačnosti. Jutarnja temperatura će biti između minus 5 i 0, na jugu zemlje između minus 1 i 5, dok će najviša dnevna temperatura biti između minus 1 i 4 stepena. Na jugu će temperature biti između 8 i 12 stepeni.

U četvrtak se očekuje prolazno povećanje oblačnosti, a po kotlinama će biti magle i povećane oblačnosti. Jutarnja temperatura će biti između minus 6 i 0, na jugu zemlje između minus 2 i 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura koja se očekuje je 0 do 7, na jugu između 8 i 12 stepeni.

Petak će također biti sunčan s jutarnjom temperaturom od minus 4 do 1, na jugu između minus 1 i 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura će biti od 0 do 7, na jugu i zapadu zemlje do 12 stepeni

Za dane vikenda se očekuje slično vrijeme, tako da se može reći da će biti stabilno, bez padavina. Jutra će biti svježa, ali će se temperatura tokom dana blago povećavati.

Snježnih padavina neće biti u narednim danima. Najviše snijega ima na Kupresu, 15 centimetara, dok je na Bjelašnici visina snježnog pokrivača 8 centimetara.