BiH
18

U narednim danima smjena sunčanih perioda, naoblake i pljuskova

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Veći dio BiH jutros je osvanuo s oblačnim vremenom i pljuskovima s grmljavinom, koja će se, uz smjenu sunčanih intervala, zadržati tokom cijelog dana. U narednom periodu bit će smjena sunčanog i oblačnog vremena s povremenim pljuskovima s grmljavinom.

Sutra će u BiH biti sunčano vrijeme prije podne, dok se u drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Jutarnja temperatura će biti između 14 i 19, na jugu Hercegovine od 20 do 24 stepena, najviša dnevna između 26 i 31, na jugu Hercegovine do 34 stepena.

U srijedu ujutro preovladavat će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Neće biti veće promjene jutarnje temperature, dok će dnevna biti nešto viša, do 33 stepena, na jugu Hercegovine i do 36 stepeni.

Četvrtak će osvanuti sunčan i topliji od prethodnih dana. U poslijepodnevnim satima doći će do blagog naoblačenja, no bez padavina. Jutarnje temperature će biti između 15 i 20, na jugu Hercegovine od 21 do 26 stepeni, a najviša dnevna između 30 i 36, na jugu Hercegovine do 38 stepeni.

Prema prognozi Accuweather.com, sunčano vrijeme uz povremenu naoblaku i pljuskove preovladavat će tokom cijelog augusta, ali uz visoke temperature.