Hudrometeorološki zavod FBiH
0

U narednim danima nas očekuje zahlađenje

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak se očekuje postupno naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom i uglavnom svježije u odnosu na prethodne dane.

Prije podne kiša se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, a tokom dana i u ostalim dijelovima, koja će mjestimično biti i obilnija. Vjetar umjeren do pojačan južnog smjera. Jutarnja temperatura od 11 do 18, na jugu do 23, a najviša dnevna od 20 do 31 stepen.

U Sarajevu postupno naoblačenje, poslije podne s kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 12, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

U našoj zemlji u nedjelju je bilo sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature u 14 sati: Bjelašnica 14 stepeni, Kupres 24, Ivan-sedlo 25, Sokolac 27, Sarajevo 28, Livno 29, Bugojno i Trebinje 30, Bihać 31, Bijeljina, Gradačac, Mostar, Neum, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 32, Banja Luka i Prijedor 33, Stolac i Doboj 34 stepeni.

Temperatura mora u Neumu u 14 sati iznosila je 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.