BiH
31

U naredna tri dana pljuskovi s grmljavinom, narandžasti meteoalarm za regiju Bihaća

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vremenske prilike pogoršat će se tokom ovog vikenda, a oblačno vrijeme s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom očekuju nas i početkom nove radne sedmice. Za subotu je izdat narandžasti meteoalarm za područje Bihaća, te žuti za ostatak zemlje.

Prvog dana vikenda preovladavat će oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilnije padavine očekuju se lokalno, a posebno upozorenje izdato je za regiju Bihaća gdje bi moglo pasti i do 40 litara po metru kvadratnom.

"Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informišite o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan", navodi se u upozorenju meteoalarma.

U nedjelju slično vrijeme, ali će biti manje padavina nego prethodni dan. Jutarnje temperature će se kretati od 12 do 16, na jugu do 19, a dnevne od 21 do 27 stepeni.

Početak radne sedmice obilježit će također oblačno vrijeme, kiša, te lokalni pljuskovi s grmljavinom u većem dijelu zemlje.

"U utorak i srijedu trebalo bi biti stabilnije vrijeme. U Hercegovini više sunca, dok će u Bosni u jutarnjim satima biti magle ili niskih oblaka. Četvrtak i petak ponovo nestabilno vrijeme", potvrđeno nam je u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

Tokom sedmice očekuje nas pad jutarnjih temperatura, pogotovo u srijedu kada će temperature iznositi od 4 do 10, na jugu do 15 stepeni. Promjena u dnevnim temperaturama neće biti, te će najviša dnevna iznositi 26 stepeni.