BiH
0

U MZ Mejtaš predstavljeni SBB-ovi kandidati

Klix.ba
U prepunoj sali Mjesne zajednice Bjelave- Mejtaš sinoć su se građanima predstavili kandidat Saveza za bolju budućnost BiH za načelnika Općine Centar ratni komandant Dragan Vikić i kandidati SBB BiH za vijećnike u Općinskom vijeću Centar.

"Vidite i sami do čega su nas doveli ovi dosadašnji na vlasti. Krenimo od države- zadnji smo u sportu, ali smo zato nažalost prvaci u korupciji, nezaposlenosti, siromaštvu. Ukažete li mi svoje povjerenje, ja kao načelnik neću raditi kao oni, to vam mogu obećati. Djelovat ću u dva pravca - prvo urediti sve službe unutar Općine da budu 100 posto u funkciji građana, i drugi pravac su mjesne zajednice, razgovor sa građanima. Ne sa predsjednicima MZ, već za svim građanima, da mi oni kažu koje to probleme treba riješiti. Upravo to što građani kažu, bit će nalog i meni kao načelniku i vijećnicima SBB BiH šta i kako trebamo raditi. Kao što je rekao naš predsjednik Radončić, a to nikada nijedan predsjednik stranke u BiH nije uradio, mi vam nudimo ugovor s narodom na dvije godine", kazao je Vikić, nastavivši:

"Mi smo svi, koji stojimo večeras ovdje pred vama, ljudi svijetla i čista obraza. Mi ne smijemo obrukati ime ovog Saveza za bolju budućnost BiH. Mi idemo u ugovor s narodom i po cijenu bilo čega ne smijemo i nećemo prokockati vaše povjerenje."

Kandidati za vijećnike pozvali su stanovnike ove mjesne zajednice da 7. oktobra izađu na izbore u što većem broj..