BiH
6

U Mostaru obilježen međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

FENA
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
U povodu Međunarodnog dana sjećanja na holokaust predstavnici židovske zajednice u Mostaru i izaslanstvo Grada Mostara, predvođeno gradonačelnikom Ljubom Bešlićem, položili su vijence na židovskom groblju u Sutini kod Mostara.

Predstavnica židovske zajednice Erna Danon Cipra podsjetila je da se širom svijeta 27. januara, na dan kada je oslobođeno 7500 zatvorenika iz koncentracijskog logora Auschwitz, prisjećamo žrtava i stradanja židovskog naroda u Drugom svjetskom ratu.

"Sjećanje na holokaust sjećanje je na sve nesreće koje su ljudi sami prouzrokovali ubijajući druge i drugačije zbog boje kože, vjere ili drugih različitosti. Ne smije više biti žrtava niti onih koji to nijemo promatraju", dodala je Danon Cipra.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić kazao je kako današnji dan služi kao podsjetnica, ali i upozorenje za cijeli svijet.

"Moramo se uvažavati, poštovati, biti dobri susjedi. Biti različit ne bi trebala biti Božja kazna, nego Božje davanje. Moramo se naučiti zajedno živjeti i mislim da je to najvažnija poruka današnjeg dana", kazao je Bešlić.