Stav "Radom za boljitak" i SDP-a
6

U Mostaru ne dolaze u obzir nikakve podjele

SRNA
Mostar
Mostar
Narodna stranka jedinstvene su u stavu da u Mostaru ne dolaze u obzir nikakve podjele i da taj grad još nije dovoljno politički sazreo za neke velike promjene kada je riječ o izbornom zakonu i izmjenama Statuta.

"U Mostaru se prvo moraju stvoriti pretpostavke za stabilan i ekonomski prosperitetan grad, jer bez dobrog Mostara ne može biti ni dobre BiH", zaključeno je na današnjem sastanku predstavnika gradskih odbora Narodne stranke "Radom za boljitak" i SDP-a u Mostaru.

Sastanak o provođenju Odluke Ustavnog suda BiH u vezi sa izmjenama Statuta grada Mostara i o aktuelnoj političkoj situaciji u ovom gradu simbolično je započeo u 12:05 da bi se ukazalo na činjenicu da je davno istekao rok za donošenje konkretnih političkih promjena u gradu Mostaru.

Obje političe stranke saglasne su da se lokalni izbori u Mostaru trebaju održati, i pozvali sve političke opcije koje participiraju u Vijeću grada Mostara na konzenzus u korist građana koji su ih izabrali, saopšteno je iz Narodne stranke "Radom za boljitak".