BiH
26

U mostarskom restoranu sastanak Čovića i Radončića

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U Mostaru će se danas sastati predsjednik HDZ BiH Dragan Čović i predsjednik SBB BiH Fahrudin Radončić. Sastanak će biti održan u restoranu Romanca.

Predsjednik HDZ BiH i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović u više navrata je isticao kako smatra da SBB BiH treba biti dio vlasti u BiH.

Simbolično je da Čović zajedno sa ostalim kadrovima HDZ BiH u zadnje vrijeme govori o rekonstrukciji Vijeća ministara BiH u kojem dužnosti ministara i zamjenika ministara obnašaju kadrovi iz SDA, HDZ BiH, DF-a i Saveza za promjene.

Čović se jučer u Mostaru sastao i sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom. Čović i Dodik sastali su se na radnom ručku na kojem su razmijenili informacije o političkoj situaciji u Federaciji BiH i Republici Srpskoj.

Nakon sastanka ni Dodik ni Čović nisu novinarima dali previše konkretnih informacija o temama o kojima su razgovarali, kazavši tek da su razgovarali o budućnosti Bosne i Hercegovine i onome što bi se trebalo raditi u sljedećih godinu dana.

Čoviću javnost u BiH posebno zamjeri zalaganje za učešćem Dodikovog SNSD-a u izvršnoj vlasti u BiH.

Na drugu stranu Fahrudin Radončić, predsjednik SBB BiH, od samog početka ističe kako SBB ne razmišlja o ulasku u vlast.

Ovo je drugi sastanak Radončića s Čovićem u posljednjih pet mjeseci. Radončić se također u julu sastao i sa Nerminom Nikšićem i Željkom Komšićem predsjednicima lijevo orijentisanih političkih stranaka SDP-a i DF-a.