BiH
0

U Lukavcu i Tuzli uhićeni trgovci drogom

FENA
U sklopu akcije MUP-a Tuzlanske županije na suzbijanju i sprečavanju uporabe narkotičnih sredstava, službenici Odjela krim. policije PU Lukavac izvršili su, po naredbi Općinskog suda, pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi Selmir B. (1985) te kuće i pomoćnih objekata koje koristi Mirza H. (1984).

U prvom slučaju pronađena je jedna torbica s dvije igle, jednim čepom i manjim dijelom svijeće, tri šprice i dvije igle i manji dio smeđe praškaste materije koja asocira na drogu. Nakon toga Selmir B. lišen je slobode i priveden u službene prostorije PU Lukavac radi kriminalističke obrade. U drugom slučaju pronađen je manji paketić u kojem se nalazilo oko četiri grama bijele praškaste materije.

Istodobno službenici Odjela za specijalne namjene su u suradnji s Jedinicom za podršku MUP-a TŽ-a i odjela krim. policije Tuzla, Lukavac i Gračanica, zbog postojanja osnovane sumnje za izvršenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga pretreseli kuću, stan i vozilo koje koristi Neveres T. iz Tuzle te kuću također u Tuzli koju koristi Elmedin O. iz Lukavca.

U kući koju koristi Elmedin O., a kojeg su službenici policije Doboj Istok pronašli i lišili slobode 13. travnja zajedno s njegovim suvozačem Dinom H. (1987) iz Lukavca pronađen je jedan paketić folije s materijom koja asocira na heroin, limena kutija sa zelenom biljnom materijom koja asocira na opojnu drugu marihuanu, više mobilnih aparata s karticama, tri komada streljiva za pištolj kalibra 9 mm, 1,110 grama marihuane. U Elmedinovom vozilu pronađeno je 35 manjih paketića, dva veća paketića opojne droge spid mase 29,765 grama, 96 komada opojne droge ekstazi, te jedan paketić opojne droge heroin od 1,830 grama.

U stanu koji koristi Nevres T. u kutiji od cigareta pronađeno je sedam tableta bijele boje, 15 kapsula žute boje, jedno pakovanje folije s neutvrđenom količinom smeđe praškaste materije koja asocira na heroin, sedam komada tableta Tramadol, jedan elektro-šok s punjačom, jedan okvir za pištolj s 10 metaka kalibra 7,62 mm.

Nakon toga Elmedin O., Dino H. i Nevres T. su uz izvještaj o učinjenim kaznenim djelima neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga predani Tužiteljstvu Tuzlanske županije na daje postupanje.