BiH
1

U KS poplavljena 504 objekta, od klizišta srušeno osam i ugroženo 35 objekata

Piše: E.S.H.
Vogošća, Foto: Klix.ba
Vogošća, Foto: Klix.ba
U Kantonu Sarajevo je, prema podacima kantonalne Civilne zaštite ukupno poplavljeno 467 privatnih i 37 privrednih objekata. Od klizišta je ugroženo 35 objekata, dok je osam objekata u potpunosti srušeno, potvrdio je za Klix.ba dežurni operativni Nermin Imamović.

U Ilijašu su pokrenuta četiri manja klizišta zbog čega je evakuisana jedna porodica. U Vogošći je srušeno osam objekata, a šest je oštećeno zbog klizišta, a 23 privatna objekta su poplavljena.

U općini Ilidža je oštećeno 300 privatnih objekata od poplava, u ovoj općini nije bilo zabilježeno pojave klizišta, kao ni u općini Novi Grad, gdje je zabilježeno 35 poplavljenih privatnih objekata i osam privrednih.

Petnaest privatnih objekata je poplavljeno u općini Centar i šest privrednih, a bile su ugrožene putne komunikacije zbog četiri klizišta koja su sanirana.

Osam privrednih i pet privrednih objekata je zbog poplava ugroženo u općini Stari Grad, a klizište je uzrokovalo oštećenje četiri objekta. U Sarajevska općini Novo Sarajevo su poplavljena četiri privatna i dva privredna, a klizištem je ugroženo pet objekata.

Rijeke Miljacka i Bosna su u blagom opadanju, voda se povlači u svoja korita.