BiH
1.1k

U Kaknju upriličen iftar na otvorenom za više od 5.000 postača

Klix.ba
Na stadionu FK Rudar u Kaknju večeras je održan jedan od najmasovnijih ovogodišnjih iftara u BiH. Iftaru kojeg su zajedno organizirali Općina Kakanj i kakanjski privredni subjekti prisustvovalo je više od 5.000 osoba.

Općina Kakanj svoje pozivnice za veliki iftar je dostavila Organizaciji porodica šehida i poginulih boraca općine Kakanj, Udruženju dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ općine Kakanj i drugim boračkim organizacijama radi distribucije njihovim članovima.

Iftaru su po pozivu Općine prisustvovali i učenici generacije kakanjskih osnovnih i srednjih škola, predstavnici mjesnih zajednica i sportskih klubova, nevladinih organizacija, imami Medžlisa Islamske zajednice Kakanj...

Kakanjski privredni subjekti pozivnice su poslali svojim poslovnim partnerima, uposlenicima, kupcima, korisnicima usluga, građanima Kaknja…

Iftaru su prisustvovali i počasni konzul BiH u Izmiru Kemal Baysak, predstavnici saveza udruženja koja okupljaju građane Turske čiji su preci porijeklom iz BiH, predstavnici turskog bataljona EUFOR-a koji su u misiji mira u našoj zemlji, direktori javnih preduzeća i javnih ustanova i mnogi drugi.

Prije iftara upriličen je program u kojem su, između ostalih, nastupili Hor "Bostan" Kakanj i Denial Ahmetović.

Općinski načelnik Nermin Mandra u svom obraćanju je naglasio da je ovo druga godina organiziranja velikog iftara na otvorenom u Kaknju, te podsjetio da je prošlogodišnja brojka od 3.000 ove godine povećana na 5.000 pozivnica za iftar sa željom da se brojka stalno povećava iz godine u godinu.